امروز
- توضیحات
- دسته: مذهبی
- نمایش از پنج شنبه, 15 دی 1390 23:08
- بازدید: 94
چی می گیم، چی می شه!!
رسول اکرم صلی الله علیه و آله:
تنها آن مقدار از نماز به حساب می آید که با توجه خوانده شود. بحارالانوار- ج 81- ص 24
پری شب ها که بعد از مدت ها! برای ادای نمازمان قصد مسجدمان را کردیم( تف به ریا به قول دوستان) وارد شبستان شدیم دیدیم صف های دوم و سوم پر شده است ولی صف اول هنوز دو سه نفری جا هست از آنجایی که اصولا و بیشتر صف اول مختص بزرگترهاست خواستیم همان صف عقب بنشینیم که یکی دو نفر به ما گیر شدید داده که بروید صف جلو تا جلو پر شود خلاصه خیر سرمان رفتیم جلو و از شانسمان افتادیم کنار یکی از حاج خانم! های نسبتا بزرگ! نماز اول که تمام شد همین حاج خانم برخاستند که غفیله شان را بخوانند شاید باورتون نشه سوره حمدشو از بیخ غلط خوند(با خودم گفتم ماها کلمه های نمازمونو چی می گیم، چی معنی می شه!!) وقتی نماز بنده خدا تمومید خیلی با خودم کلنجار رفتم که یه جوری بهش بگم بابا نماز شما باطله! اما هر کار کردم نتونستم گفتم عیبه، زشته، بزرگی گفتن، کوچیکی گفتن. آخه این جور موقعیتا دوجور پیشنهاد میاد سراغمون یکی تو گوش راستت می گه بهش راه درستو نشون بده تو موظفی و ... یکی دیگه تو گوش چپت می گه بی خیال ولش کن به توچه مربوطه اصلا شاید ناراحت شه و... یه لحظه با خودم گفتم اصلا ای کاش همون صفای آخر نشسته بودما!! خلاصه بعد کلی فکر کردن به حرف گوش راستم گوش دادم! یه کاغذ ورداشتم و توش تلفظای درست و غلطو با معنیای درست و غلطش(البته با خط خوش!) نوشتم حالا مونده بودم چه جوری کاغذو بدم دستش! بعد نماز عشا کلی صبر کردم و خودمو با ذکر های بسیار طولانی(توفیقات اجباری!) مشغول کردم تا شاید فرصت مناسبی پیش بیاید نشسته بودم که یک دفعه زنگ موبایل حاج خانم به صدا درآمد تا ایشان دوان دوان! بیرون رفتند که موبایلشان را جواب دهند نیز فرصت را غنیمت شمرده کاغذ را در جانماز ایشان گذارده و پا به فرار گذاشتم! ( خودمونیما این موبایلا با وجود همه ی دردسرهایی که دارن بعضی وقتام به درد می خورن! هرچند موبایل ایشون در اواسط نماز نیز ما را با آهنگ زیبایی که بر روی زنگش نهاده شده بود به فیض رسانید! ولی خب..) در هر حال نمی دونم کارم درست بوده یا نه اما مخلص کلام اینکه با خود گفتیم نمونه ی این کاغذ را اینجا بگذاریم تا شاید جلوگیری شود از این مسائل هر چند این فضاهای مجازی بیشتر مختص جوانتر هاست برعکس صف های اول نماز! اگرچه متاسفانه دور از جون شما عزیزان بعضی جوان ها از ورود به این فضاهای مجازی هدف و قصد دیگری دارند که دیگر بماند!!! اما می توان اطلاع رسانی کرد:
تلفظ صحیح----> الرحمن الرحیم:بخشنده بخشایشگر.
تلفظ غلط ---->الرهمن الرهیم: مرهم گذار!!
تلفظ صحیح----> الحمد لله: ستایش مخصوص خداست.
تلفظ غلط ---->الهمد: هلاکت و خاموشی!!
تلفظ صحیح----> عالمین: جهانیان.
تلفظ غلط ---->آلمین: دردها و رنج ها!!
تلفظ صحیح----> نعبد: عبادت می کنیم.
تلفظ غلط ---->نابد: همیشه می مانیم!!
تلفظ صحیح----> نستعین: یاری می جوییم.
تلفظ غلط ---->نستایین:طلب وقت می کنیم!!
تلفظ صحیح----> مستقیم: راست.
تلفظ غلط ---->مستغیم: طلب ابری شدن آسمان!!
تلفظ صحیح----> انعمت: نعمت دادی.
تلفظ غلط ---->انامت:ناله ای ضعیف درآورده ای!!
تلفظ صحیح----> المغضوب: مورد خشم واقع شده.
تلفظ غلط ---->المقضوب: شاخه ی بریده شده!!
تلفظ صحیح----> الضالین: گمراهان.
تلفظ غلط ---->الظالین: سایه کنندگان!! ، الذالین: خوار شدگان!! ، الزالین: به لرزه افتادگان!!
تلفظ صحیح----> قل: بگو.
تلفظ غلط ---->غل: بگیر، هلاک کن!!
تلفظ صحیح----> احد: یگانه.
تلفظ غلط ---->اهد: زمین گود!!
تلفظ صحیح----> صمد: بی نیاز.
تلفظ غلط ---->سمد: ایستاده ی متحیر!! ، ثمد: آب باران مانده و نامطبوع!!
تلفظ صحیح----> سبحان: منزه و پاک.
تلفظ غلط ---->سبهان: عقل او را به خاطر پیری اش می گیرد!!
تلفظ صحیح----> عظیم: بزرگ.
تلفظ غلط ---->عزیم: اراده کننده!! ، ازیم: سختی و یا قحطی!!
تلفظ صحیح----> علی: بر.
تلفظ غلط ---->الا: آگاه باش!!
تلفظ صحیح----> بحمده: مشغول به ستایش اوییم.
تلفظ غلط ---->بهمده: مشغول به هلاک کردن اوییم!!
تلفظ صحیح----> صل: درود بفرست.
تلفظ غلط ---->سل: بکش!!
تلفظ صحیح----> محمد: ستوده شده.
تلفظ غلط ---->مهمد: هلاک شده!!
تلفظ صحیح----> صالحین: شایستگان.
تلفظ غلط ---->سالحین: دارندگان اسلحه!!
خدایا! نمازم را، گریه ام را، عشقم را، خنده هایم را، ایمانم را، همه و همه چیزم را برای خودت خالص گردان.
" شهید شیرزاد"
ومن الله توفیق...
جستجو در شبکه گسترده
حاضرین در سایت
ما 13 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم